Rize Web Tasarım , Sosyal Medya ve Seo İlişkisi

Rize Web Tasarım , Sosyal Medya ve Seo İlişkisi

Web Tasarım

Farklı sektörlerde çalışan şirketler günden güne müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmaktadırlar. Rekabet ortamının kaliteyi ve gösterilen özeni arttırması sonucunda firmalar kendilerini geliştirmek için yeni yollar aramaktadırlar. Bu yolun üzerindeki en önemli duraklardan bir tanesi de şirketin kalitesini yansıtacak bir internet sitesine sahip olmaktır. Rize web tasarım alanında kendini kanıtlamış firmamıza ev sahipliği yapmaktadır.

Zamana ayak uyduramayan firmalar maalesef başarısızlıkla yüzleşmek zorunda kalır. İçinde bulunduğumuz zamanda internet hayatımızın büyük bir bölümünü kaplamaktadır. İnsanların zamanının çoğunu internette geçirdiğini düşünürsek bir firmanın internet sitesinin olmamasının o firmaya ne kadar zarar verebileceğini daha iyi kavramış oluruz.

Web Tasarımdan Neler Beklenmeli?

Bir internet sitesinden ziyaretçi neler bekler? Kolay ulaşım, göze hoş gelen bir tasarım, aradığını bulabilmek ve firmanın sunduğu ürünleri detaylı bir şekilde inceleyebilmek ister. Firmalar da daha çok müşteriye daha iyi bir şekilde ulaşabilmek ister. Biz de bu iki tarafın da isteklerini bir araya getirecek çözümler sunuyoruz. Rize web tasarım konusunda çok iyi bir şehir olduğu için biz de burada çalışıyoruz. Ancak hizmetlerimizi Türkiye'nin ve Dünya'nın her yerinden firmalara sunuyoruz.

Web Tasarım Neden Bu Kadar Önemli?

Sizin için tasarlayacağımız internet sitesi, internet ortamında sizin temsilciniz olacak. Firmanızın hizmet kalitesini ve profesyonelliğini yansıtacak. Bu yüzden beklentilerinize uygun bir şekilde tasarlanması çok önemlidir. Rize web tasarım alanında kendini ispatlamış firmaların buluşma noktası olduğu için doğru adreste olduğunuzu söyleyebiliriz. Siz de şirketinizi bir adım ileriye taşımak istiyorsanız firmamızla iletişime geçin. İsteklerinizi ve beklentilerinizi bize anlatın, biz de sizinle birlikte internet sitenizi inşa edelim. Süreç boyunca yanınızda olalım ve şirketinizin büyümesinde katkıda bulunalım.

Sosyal Medya Tasarımlarının Özellikleri ve Etkileri

Kullanıcıların birbiri arasında bilgi ve fikir alışverişi yapabilme, iletişime geçebilme, video ve fotoğraf gibi paylaşımlar yapılamaları amacıyla ortaya çıkan sosyal medya, günümüzün en çok kullanılan mecraları halini aldı. Sosyal medya tasarım özellikleri; tamamen kişilerin sıkılmadan kalabilecekleri bir ortamdan oluşmaktadır.

Sosyal medyaların kullanıcılarına sunduğu birtakım özellikler barındırır. Bunlardan bir kısmı özgün, bir kısmı ortak özelliklerdir. Kısaca sosyal medya tasarım özellikleri şunlardır:

Üyeleri için boş alan sağlar: Bu sitelerin üyelerinin web sunucularına sahip olmalarını ve diledikleri gibi paylaşımlar yapmalarına olanak sağlar.

Üyeler profil oluşturabilir: Bu siteler üzerinde üyeler profiller oluşturabilir ve etkileşimde kalmak isteyip istemediği kişilere karar verebilir.

İçerik Yükleme: Üyeler daha fazla üye ile etkileşime geçebilmek veya sosyal medyanın izin verdiği beğeni, paylaşım gibi şeyler alabilmek için içerik yüklerler.

Üyelerin iletişime geçmesine izin verilir. Üyeler içeriğe göz atabilir ve içerik hakkında yorum yapabilir.

 Canlı sohbete izin ver: Bazı sosyal medya sitelerinde, üyelerin gerçek zamanlı olarak birbirleriyle sohbet etmelerini sağlayan sohbet istemcileri bulunur.

Doğrudan Mesajlaşma olanağı: Çoğu sosyal medya üzerinden kullanıcılar birbiriyle etkileşime girebilir ve doğrudan mesajlaşabilir.

Sosyal Medya Etkileri

Günümüzde sosyal medya üzerinden paylaşılan şeyler halk arasında viral olduğu gibi, fenomen olarak tabir edilen ve biranda hayatımıza dahil olan kişiler yaratılmasına, popüler video veya fotoğraf akımlarıyla içerikler yaratmalarına ve daha da önemlisi Twitter gibi doğrudan haber akışı sağlayan sosyal medya siteleri üzerinden sahte haberler dahi oluşturabiliyorlar.

 Sosyal medya etkileri göz önüne alındığında, en hızlı haber akışı sağlanan ancak bununla beraber bilgi kirliliği ve kasten gerçeklikten uzak şekilde yapılan haberlere için de zemin hazırlamakta.

Sosyal Medyada Özgün Grafik Tasarımının Önemi ve Etkisi

Dünyada web alanında Rize Web Tasarım konusunda gelişmeler olsa da , sosyal medya pazarlamacılığı son 5 yıl içerisinde %200’lük devasa bir büyüme sağlayarak bu alanda çok hızlı yol kat etmiştir. Grafik tasarımları neredeyse tüm pazarlama kanalları içerisinde kendini göstermeye başlamış olsa da en etkili gelişimi sosyal medyada göstermiştir. Grafik tasarımınız veya logonuz, ürün veya hizmetinizin sosyal medya kullanıcısı tarafından nasıl algılanmasında büyük rol oynayabilir. Çekici bir grafik tasarıma sahip olmak markanızı güçlendirmeye, tüketici ile güven oluşturmanıza ve işletmenizi olduğundan daha büyük görünmesine yardımcı olur. İyi tasarlanmış bir grafik de kullanıcıyı kendi sosyal medya sayfalarında bağlantı yayınlamaya yönlendirebilir; bu, potansiyel müşterileri şirketin ana web sitesine yönlendirir veya sınırsız potansiyele sahip bir viral kampanya başlatır.

Sosyal Medyada Grafik Tasarımı Neden Önemlidir?

Yeni neslin görsel içeriklere karşı daha etkili bir reaksiyon gösterdiğini göstermek yanlış olmaz. Büyük bir çoğunluğu genç üyelerden oluşan sosyal medya kullanıcılarının birçoğu, benzersiz ve özgün içeriklere ilgi gösteriyorlar.

Son zamanlarda yapılan çalışmalarda, sosyal medya kullanıcılarının özgün içeriklere gösterdiği tepkiler şaşırtıcı sonuçlar vermekte. Bu çalışmalara göre sosyal medya pazarlamacılarının, grafik tasarımlarının kitlelerin ilgisini çekmekte ve doğrudan iletişim kurmakta en iyi yol olduğunu gösteriyor. Bu sayede mesajını daha hızlı bir şekilde ulaştırabilir ve kısa sürede daha çok kişiye erişebilirsiniz.

Grafik tasarım, profesyonel çalışmanın imajını çizer. Günümüzde özgün grafikler oluşturmak nispeten zorlayıcı olabilir. Bunun sebebi, insanların farklı şeyler yapabilmek adına çitayı yukarı taşımaları.

SEO ve Web Tasarım Arasındaki İlişki

SEO ve Web tasarım arasındaki ilişki incelendiğinde, tamamen farklı çalışmalar olmasına karşın,  birbirlerinin tamamlayıcı unsur oldukları ortaya çıkmaktadır. Öncelikle SEO'nun birinci görevi; kullandığınız web sitesinin trafiğini artırmaktır. Yapılan SEO çalışmasının başarılı olabilmesi için ise, arama motorlarına uygun olarak tasarlanmış olmasıdır. Şayet, sitenizde bulunan içerikler SEO kurallarına uyulmadan hazırlandıysa, arama motorları tarafından pek kabul görmezler.

Tüm bunlardan ziyade web sitenizde, SEO çalışmalarına yer verdiğiniz kadar; kullandığınız web tasarıma da dikkat etmelisiniz. Her şeyden önce amacınız; web sitenizi arama motorlarında en üst seviyeye çıkarmak olmalıdır. Bu nedenle sitenizin web tasarımı okunabilir olmalıdır. Çünkü web siteniz oluşturulmaya ve kullanılmaya başladıktan hemen sonra; arama motoru botları, web sitesini kontrol etmeye gelir ve baştan aşağı tararlar. SEO ve Rize web tasarım arasındaki ilişkinin kurallara göre hazırlandığını anlamak için, web sitenizin kaynağını inceler. 

SEO ve Web Tasarım İlişkisi Nasıl Olmalı?

Arama motorları, web sitesinde kullanılan web tasarımlarının SEO kurallarını, mobil uyumlu olup olmadığını, kullandığı domain adresinin doğruluğunu kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kontrolden sonra web sitenize bir puan verir. Bu puanın ardından artık sayfayı ziyaret sayısını, sayfada kalma süresini hesaplayarak, istatistiksel sonuçlar elde eder. Bu nedenle; SEO ve web tasarım ilişkisi nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, arama motoru taramalarının yaptığı kontroller bazında uyumlu olmalıdır. Son olarak web sitesinde kullandığınız içerik ve görsel ne kadar profesyonel bir şekilde oluşturulmuş olsa dahi, arama motoru kurallarına uymayan bir site, Google sıralamasında kendine yer bulamaz.

Google ve Ticaret İlişkisi

Genel bir algı üzerinden konuşmak gerekirse, E-Ticaret, yeni iş fırsatlarının ortaya çıkışıyla “ticari değer yarat” ve “daha azıyla daha azını yapmak” gibi terimler hayatımıza girmiş oldu. E-Ticaret, her şeyin daha iyisini ve daha hızlısının yapılmaya çalıştığı ve acımasız rekabetçi ortamlara sahne olan yeni bir getiri kapısı. Tüketiciler, hızlı sipariş, ucuz maliyet, kolay ödeme, güvenli web sitesi, etkili iletişim gibi pek çok şeyi aynı anda istiyor.

Bununla beraber yüksek kalite daha fazla müşteri memnuniyeti sağlamakta. Büyük şirketler bu alanda pastanın büyük pay sahibi olmakta ancak atılımcı yerel şirketler de bu geniş pazarda kazanç sağlayabilmekte. Dönen paraların bu kadar yüksek seviyelerde olması ve sektörün Google gibi arama motorları üzerinden yürümesi bu alandaki etkisini güçlendiriyor. Bunu göz önüne aldığımızda Google ve ticaret ilişkisini etkisini daha iyi kavrayabiliriz. İnsanlar günümüzde yalnızca haber almak için değil, ticari ürünlerin tüketici yorumları ve alışverişlerini de sanal ortamlarda gerçekleştirmekte.

Google ve Ticarete Etkisi

Market alışverişleri bile günümüzde internet üzerinden yapılıyor. İnsanlar her şeyin en kolayını arıyor. Özellikle de alışverişin. Neredeyse herkes, almak istediği ürün için belli bir web sitesini kontrol etmek yerine Google ve benzeri arama motorları üzerinden arama yapıyor. Bu durumda çıkan sonuçlara göre alışveriş yapıldığını düşünürsek, Google’ın ticaret üzerindeki etkisini en basit şekilde görebilirsiniz. Bir günde yalnızca Türkiye üzerinde milyonlarca alışveriş araması aratılmakta


rize web tasarim web tasarim seo grafik tasarim web yazilim

Limon Creative

Limon Creative

Firmamız profesyonel ekibi ile müşterileri için kurumsal Rize web tasarım ve web dünyası ile ilgili daha birçok alanda hizmet vermektedir. Dijital dünyada bulunan herkes dijital dünyanın istek ve ihtiyaçlarını bilemez. Etkili ve aktif olabilmek için profesyonel destek alınmalıdır.

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

Limon Bilişim e ticaret yazılımları firmanızın tanıtımını, reklamını yaparak ürün satışı gerçkleştirmenizi sağlayan, bir online alışveriş sitesinde olması gereken her türlü özelliğe sahip yazılımlardır. Sadece size özel çözümler sunan sanal mağazanızın tasarımı da size özeldir.

E-Ticaret Hizmetimiz