Web Tasarım, Google, Sunucu ve Seo

Web Tasarım, Google, Sunucu ve Seo

İşletmelerin kimliğinin bir yansıması olan web siteleri günümüzde yaygın bir şekilde hem tanıtım hem de ticaret amacıyla kullanılmaktadır. Rize web tasarım konusunda profesyonel çalışan firmaların olduğu bir kentimizdir. Bilgisayar ortamında hazırlanan internet siteleri firmanızın profesyonelliğini göstereceğinden bu konuda deneyimli firmalarla çalışmak faydalı olacaktır.

Çağa ayak uydurmak her firmanın yapması gereken bir şeydir. İçinde bulunduğumuz çağ internet çağı olduğu için artık firmaların internet sitesi olmaması çok sıklıkla karşılaşılan bir durum değildir. Markayı doğru bir şekilde temsil edecek, firmayı ve ürünlerini tanıtacak bir internet sitesi her şirketin elzem ihtiyaçlarındandır.

SEO ve Web Tasarım Arasındaki İlişki

SEO ve Web tasarım arasındaki ilişki incelendiğinde, tamamen farklı çalışmalar olmasına karşın,  birbirlerinin tamamlayıcı unsur oldukları ortaya çıkmaktadır. Öncelikle SEO'nun birinci görevi; kullandığınız web sitesinin trafiğini artırmaktır. Yapılan SEO çalışmasının başarılı olabilmesi için ise, arama motorlarına uygun olarak tasarlanmış olmasıdır. Şayet, sitenizde bulunan içerikler SEO kurallarına uyulmadan hazırlandıysa, arama motorları tarafından pek kabul görmezler.

Tüm bunlardan ziyade web sitenizde, SEO çalışmalarına yer verdiğiniz kadar; kullandığınız web tasarıma da dikkat etmelisiniz. Her şeyden önce amacınız; web sitenizi arama motorlarında en üst seviyeye çıkarmak olmalıdır. Bu nedenle sitenizin web tasarımı okunabilir olmalıdır. Çünkü web siteniz oluşturulmaya ve kullanılmaya başladıktan hemen sonra; arama motoru botları, web sitesini kontrol etmeye gelir ve baştan aşağı tararlar. SEO ve web tasarım arasındaki ilişkinin kurallara göre hazırlandığını anlamak için, web sitenizin kaynağını inceler. 

SEO ve Web Tasarım İlişkisi Nasıl Olmalı?

Arama motorları, web sitesinde kullanılan web tasarımlarının SEO kurallarını, mobil uyumlu olup olmadığını, kullandığı domain adresinin doğruluğunu kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kontrolden sonra web sitenize bir puan verir. Bu puanın ardından artık sayfayı ziyaret sayısını, sayfada kalma süresini hesaplayarak, istatistiksel sonuçlar elde eder. Bu nedenle; SEO ve web tasarım ilişkisi nasıl olmalı diye merak ediyorsanız, arama motoru taramalarının yaptığı kontroller bazında uyumlu olmalıdır. Son olarak web sitesinde kullandığınız içerik ve görsel ne kadar profesyonel bir şekilde oluşturulmuş olsa dahi, arama motoru kurallarına uymayan bir site, Google sıralamasında kendine yer bulamaz.

Sunucu Hızı ile SEO Arasındaki İlişki

Son yıllarda siteler üzerinde etkili olan konulardan biri de Google’ın yaptığı algoritmalardır. Web sitenizde ve Rize Web yazılım ürününüzde yapmış olduğunuz SEO çalışmalarınızın başarı sağlaması, aynı zamanda sunucu hızı ile ilişkilendirilir. Bu nedenle, sitenizin kullandığı sunucular oldukça büyük önem taşır. Nedeni ise, Google arama motorunda gezinen kullanıcıları istedikleri sitelere taşırken, kullanıcıların o web sitesinde aradıklarını bulmalarını istiyor olması. Sunucu hızı ile SEO arasında ilişki, Google'ın yaptığı algoritmalarda ortaya çıkıyor.

Kullanıcıların bir web sitesinde, Rize Web Yazılım hizmetlerinde gezinirken memnun ayrılması ve istediğini bulması, Google'ın önem verdiği en önemli nokta. Tabii bu memnuniyet sadece sitenin SEO uyumlu olmasından kaynaklanmıyor. Kullanıcı memnuniyetini etkileyen bir diğer önemli faktör ise sunucu hızı. Yapılan araştırmalar sonucunda kullanıcılar, açılması 5 saniyeden daha uzun süren web sitelerini anında terk etmektedir ki bu kullanıcıların en büyük hakkıdır. Bu nedenle, sunucu hızı ve SEO arasındaki ilişki incelendiğinde; kullanıcıların hiç vakit kaybetmeden arama motorlarında gezinmelerini sağlamak ve sitelerden memnun göndermek adına oldukça önemlidir. Dolayısıyla web siteniz, SEO uyumu taşıdığı kadar, hızlı bir sunucuya sahip olarak oluşturulmalıdır.

Sunucu Hızının SEO'ya Etkisi

Sunucu hızının SEO'ya etkisi uzmanların da dikkatini çekti ve sitelerin açılma hızını test eden bir uygulama icat edildi. Aracın ismi Page Speed Insight olarak oluşturuldu. Page Speed Insight, sitelerin açılma hızını kontrol ederek, yetersiz bulduğu yerlerde size tavsiyelerde bulunuyor. Bu aracı kullanmanız dahilinde test sonucunuz %80'nin altında çıkarsa, siteniz SEO ile uyumlu değildir.  Bu nedenle öncelik göstermeniz gereken nokta, web sitenizin kullandığı sunucu hızının yüksek olmasıdır. Sunucu hızının SEO'ya etkisi incelendiğinde, bu iki kavramın birbirinin tamamlayıcısı olduğu orta çıkıyor.

Google ve Ticaret İlişkisi

Genel bir algı üzerinden konuşmak gerekirse, E-Ticaret, yeni iş fırsatlarının ortaya çıkışıyla “ticari değer yarat” ve “daha azıyla daha azını yapmak” gibi terimler hayatımıza girmiş oldu. E-Ticaret, her şeyin daha iyisini ve daha hızlısının yapılmaya çalıştığı ve acımasız rekabetçi ortamlara sahne olan yeni bir getiri kapısı. Tüketiciler, hızlı sipariş, ucuz maliyet, kolay ödeme, güvenli web sitesi, etkili iletişim gibi pek çok şeyi aynı anda istiyor.

Bununla beraber yüksek kalite daha fazla müşteri memnuniyeti sağlamakta. Büyük şirketler bu alanda pastanın büyük pay sahibi olmakta ancak atılımcı yerel şirketler de bu geniş pazarda kazanç sağlayabilmekte. Dönen paraların bu kadar yüksek seviyelerde olması ve sektörün Google gibi arama motorları üzerinden yürümesi bu alandaki etkisini güçlendiriyor. Bunu göz önüne aldığımızda Google ve ticaret ilişkisini etkisini daha iyi kavrayabiliriz. İnsanlar günümüzde yalnızca haber almak için değil, ticari ürünlerin tüketici yorumları ve alışverişlerini de sanal ortamlarda gerçekleştirmekte.

Google ve Ticarete Etkisi

Market alışverişleri bile günümüzde internet üzerinden yapılıyor. İnsanlar her şeyin en kolayını arıyor. Özellikle de alışverişin. Neredeyse herkes, almak istediği ürün için belli bir web sitesini kontrol etmek yerine Google ve benzeri arama motorları üzerinden arama yapıyor. Bu durumda çıkan sonuçlara göre alışveriş yapıldığını düşünürsek, Google’ın ticaret üzerindeki etkisini en basit şekilde görebilirsiniz. Bir günde yalnızca Türkiye üzerinde milyonlarca alışveriş araması aratılmakta.

Neden Rize Web Tasarım?

Rize web tasarım konusunda kendini ispatlamış bir bölgedir. İnternet sitesi tasarımı konusunda tecrübesini ve kalitesini kanıtlamış firmamız da Rize'de bulunmaktadır. İster yerel işletmeciler olsun ister başka şehirlerden işletmeciler olsun uzun zamandır birlikte çalıştığımız memnun müşterilerimiz vardır.

Müşteri memnuiyeti bizim için olmazsa olmazdır. Şirketinizin sizin için ne kadar değerli olduğunu ve onun internet ortamında en iyi şekilde temsil edilmesini istediğinizi biliyoruz. Profesyonel ve güler yüzlü çalışanlarımızla beklentilerinizi tam olarak karşılayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Fikirlerinize ve görüşlerinize değer veriyor ve süreç boyunca birlikte çalışıyoruz.

Web Tasarım Neden Önemli?

Hangi sektörde çalışıyor olursanız olun müşterilerinize ürünlerinizi sunarken maksimum ilgiyi uyandırmalısınız. Bu nedenle sunum çok önemlidir. İnsanlar internet sitenize girdiği zaman şirketiniz ve ürünlerinizin kalitesi hakkında bir fikre sahip olurlar. Bu fikrin olumlu olması da büyük oranda internet sitesinin tasarımıyla alakalıdır. Düzen, kolay erişilebilirlik ve göze hoş görünen öğeleri ile kaliteli bir internet sitesi sizin de kalitenizi yansıtır. Rize web tasarım alanında çalışan firmamız da bu konuda size yardımcı olmaktadır.


rize web tasarım google seo web tasarım rize web yazılım

Limon Creative

Limon Creative

Firmamız profesyonel ekibi ile müşterileri için kurumsal Rize web tasarım ve web dünyası ile ilgili daha birçok alanda hizmet vermektedir. Dijital dünyada bulunan herkes dijital dünyanın istek ve ihtiyaçlarını bilemez. Etkili ve aktif olabilmek için profesyonel destek alınmalıdır.

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

Limon Bilişim e ticaret yazılımları firmanızın tanıtımını, reklamını yaparak ürün satışı gerçkleştirmenizi sağlayan, bir online alışveriş sitesinde olması gereken her türlü özelliğe sahip yazılımlardır. Sadece size özel çözümler sunan sanal mağazanızın tasarımı da size özeldir.

E-Ticaret Hizmetimiz