E-Ticaret Sunucu ve SSL Güvenliği

E-Ticaret Sunucu ve SSL Güvenliği

E-Ticaret siteleri ilk olarak ortaya çıktığında, sunuculardaki güvenlik eksiği ve benzeri durumlardan ötürü birçok kullanıcı tarafından kuşkuyla karşılandı. Nitekim bu kuşkular yersiz değildi ve zamanla ortaya çıkan sorunlar SSL güvenliğinin önemini de gözler önüne serdi. 90’lı yılların ortalarında başlayan E-Ticaret zamanla çok büyüdü ve buna paralel olarak güvenlik tedbirleri de arttırılmış oldu.

Ancak SSL’nin bir iletişim protokolü olduğunu, bir ödeme protokolü olmadığını bilinmelidir. Net güvenliği üzerindeki tartışmalar, işlem sürelerinin kısa tutulması, en düşük maliyetle güvenlik yaratma ve ödeme kolaylığı gibi konulara odaklanmayı sağladı. Ödeme çözümlerinin en temel başarısı, güvenlik, maliyet ve sağladığı kolaylıklara odaklıdır. Güvenlik düzeyi altı şekilde sağlanabilir.

Kimlik: İşlemden önce ziyaretçinin ve ziyaret edilen sitenin tanınmasını sağlar.

Gizlilik: Kartla ödeme yapan kullanıcılar kart bilgilerini giriyor olsa dahi, site tarafından bunların görüntülenmesi engellenir.

Doğrulama: Alışverişin son evresinde gerçekleşen şeffaf bir güvenlik durumudur. Doğrulama sayesinde kullanıcılar, ne kadar ödeme yaptıklarını görüntüleyerek onay verebilir.

Veri Bütünlüğü: İletişim süresince ödeme verilerine müdahale edilmesini engeller.

KULLANICILARIN İHTIYAÇLARI

En başından beri, hizmet güvenliği, çevrimiçi ödeme sistemlerinin en fazla müşteri katma değeri faktörü olarak algılanıyordu. Net güvenliğe ilişkin sonsuz tartışmalar, çözüm sağlayıcıların ödeme kolaylığı, kısa işlem süresi ve düşük maliyetlerin zarar görmesine karşı yüksek güvenliğe odaklanmaya zorladı. Ancak, Cybercash, Digicash, eCash, SET ve diğerleri gibi güvenlik odaklı sistemlerin başarısızlıkları, çözüm sağlayıcıları kullanıcıları düşünmeye teşvik etti. Gelişen ödeme sistemleriyle beraber yalnızca kart tarama sistemleriyle değil, elektronik para, e-posta ödemeleri, e-çekler, elektronik sistemler ve mobil ödemeli seçenekler de oluşturuldu.

Hala güvenlik kaynaklı sorunlardan ötürü E-Ticaretten uzak duran kullanıcıların çok haksız oldukları söylenemez ancak bu gibi kaygılarının önüne 3 boyutlu koruma veya ön ödemeli kart hizmetleriyle geçebilirler. 


ssl e-ticaret sunucu

Limon Creative

Limon Creative

Firmamız profesyonel ekibi ile müşterileri için kurumsal Rize web tasarım ve web dünyası ile ilgili daha birçok alanda hizmet vermektedir. Dijital dünyada bulunan herkes dijital dünyanın istek ve ihtiyaçlarını bilemez. Etkili ve aktif olabilmek için profesyonel destek alınmalıdır.

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

Limon Bilişim e ticaret yazılımları firmanızın tanıtımını, reklamını yaparak ürün satışı gerçkleştirmenizi sağlayan, bir online alışveriş sitesinde olması gereken her türlü özelliğe sahip yazılımlardır. Sadece size özel çözümler sunan sanal mağazanızın tasarımı da size özeldir.

E-Ticaret Hizmetimiz