Web Tasarım ve Grafik Tasarım İlişkisi

Web Tasarım ve Grafik Tasarım İlişkisi

Grafik tasarım, logo ve web tasarım arasında asla ayıramayacağımız, bütünlüğünü bozamayacağımız bir ilişki söz konusudur. Web tasarım, grafik ve logo tasarım aynı çerçevede değerlendirilip, tek perspektifte ele alınmalıdır.

Grafik Tasarım

Son senelerde gözde bir meslek haline gelmiş olan grafik tasarım, çok çeşitli sektörlerde kullanılan ve önemi her geçen gün artan bir iştir. Kitlelere verilmek istenen bir mesajı istenilen amaca uygun ve etkili olarak verilebilmesi için grafik tasarım oldukça önemlidir. Sektörde  hem internet ortamları hem de diğer alanlar için grafikler tasarlanmaktadır.

Grafik Tasarım Neden Önemli

Görsel sanatlardan bir tanesi olan grafik tasarım özellikle son dönemlerde çok önemli bir misyona sahip olmuştur. Rize grafik tasarım markanın istediği mesajı en net şekilde anlatmakta ve bunu yaparken de en sade, net ve düzgün renkleri ve figürleri kullanmaktadır.

Tasarım mutlak suretle hedef kitleye seslenmelidir. Öte yandan kurum ya da firmanın karakterini yansıtma başarısını göstermelidir. Tasarımda renk tercihi de oldukça önemli bir husustur. Bu durumlara dikkat edilerek hazırlanmış olan tasarımlarla başarı olma ihtimali son derece yüksektir. Bu başarı için işinde uzman hem firmanın hem kitlenin ne istediğini bilen yaratıcı, profesyonel ve çok yönlü olan kişilerle çalışmak gereklidir.

Grafik Tasarımda Dikkat Edilecek Hususlar

Bir tasarım yapılırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Rize grafik tasarım da bu durumlara özellikle dikkat etmektedir. Tasarımda kesinlikle simetriye özel olarak özen gösterilmeli. Bunun yanı sıra renk tercihi de oldukça önemlidir. Göze hitap edebilmeli ve verilmek istenen mesajı net bir biçimde yansıtmalıdır.

Ayrıca grafik tasarımda bütünlüğün sağlanması da gereklidir. Bir tasarımın beklenen etkiyi gösterebilmesi için kesinlikle bir bütünlük taşıması zorunludur. Burada tasarımcıya büyük bir sorumluluk düşmektedir. Tasarımı gören kişi parçaları değil bütünü görmelidir. İyi bir tasarım ancak bu şekilde ortaya çıkar. Bu yüzden grafik tasarımda bütünlüklü görseller üretilmelidir.

Özgünlük ve Grafik Tasarım İlişkisi ve Etkisi

Tasarım dünyasının en önemli kaidesi, özgünlük ve benzersizliktir. Grafik tasarımlarının etki yaratabilmesi için özgün olmalıdır. Bu endişe çerçevesinde her gün benzersiz içerikler yaratmak adına onlarca yeni tasarım ve modellemeler yapılmakta. Hatırlarsanız Japonya’nın olimpiyatlar için hazırladığı tasarım intihal yaratmakla suçlanmıştı. Bunun gibi yüzlerce örnek vermek mümkün. İyi bir şey yaratmak istiyorsanız, benzersiz olması şarttır. Ancak bu şekilde dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Nitekim yenilikçi anlayışla oluşturulan hemen her şey, övgü ve etki ile hak ettiği değeri görmekte. Buna en basitinden 30 saniyelik bir video bile gösterilebilir. Etkili bir grafik oluşturmak için kopyacılıktan ve taklitten uzak durmanız en önemli noktadır. İyi bir grafik tasarımından bahsedilirken ilk olarak eşsizliğinden vurgu yapılması bunun için bir gösterge olarak kabul edilebilir.

Özgünlük Sanatsallığın Bir Parçasıdır

Tıpkı sanatın eşsiz olması gerektiği gibi, özgün olmak da sanatsallığın bir parçası olarak kabul edilebilir.  Özgün bir grafik, girişimciliğin bilişim tarafı niteliğinde sayılır. Modern ve rekabetçi piyasada benzersiz olma faktörü her şeyin üzerinde tutulur. Dikkat ederseniz, günümüzün en büyük şirketler, logo ve grafik tasarımı gibi görsel çalışmalarına astronomik ödemeler yapmakta. Profesyonel ve sanatsal bir mesaj vermek, özgün tasarımın önde gelen etkilerindendir. Bu bağlamda modern tasarımcılarının kullanılması için tasarlanmış programlar mevcuttur. Mesajları hedef kitleye etkili bir şekilde ulaştırabilmenin en etkili yolunu yaratmak, günümüzde en yoğun çalışmaların yapıldığı alanlardan biridir. Mesajları en etkili veren grafik birimi ise logodur.

Logo Nedir?

Farkında mısınız, çoğu markayı isminden önce logosuyla tanımlayabiliyoruz. Logolar, metin, sembol ve resimlerden oluşan marka temsilcileridir. Büyük markaların hepsinin bir logosu vardır. İyi bir logo, markaların temel taşı olur. Tasarımcıların çoğu, yarattığı logolarda temsil ettiği markaların yaptığı işler hakkında fikir sahibi olmamızı sağlar. Logolar için kısa bir ID demek mümkündür. Markaların neye değer verdiğini, kim oldukları ve ince göndermelerden oluşur.

Logo Nasıl Olmalı?

Bir şirketin mükemmel bir görsel marka yaratmak uğruna oluşturdukları markalar eşsiz ve yaptıkları iş hakkında müşteriye fikir vermeleridir. Bunun yanında karışık ve anlaşılmaz olmamalarına da dikkat edilmeli. Dilerseniz buna şirketin ilk ve son harflerinden oluşan harflerden de oluşturabilirsiniz.

Logolar göze güzel görünmenin yanında birçok işleve hizmet eder. Bunların başında, müşteriler için ilk görüşte tanınmak ve hoş bir algı yaratmak da dahil. İyi bir logo sizi rekabette öne çıkarır çünkü logo bir kalite göstergesidir. İçinde bulunduğunuz sektörü ve sağladığınız hizmeti yansıtmayan logolar, hedef kitlenize ulaşmanızı da engeller.

İyi Bir Logo İçin İp Uçları

Şirketlerin logo tasarımları müşteriler için bir beklenti yaratmalı veya bir ipucu taşımalı. Hatalı olarak tasarlanan bir logo, vermek istediğiniz mesajdan yoksun olmanın yanında, şirketin ilk izlenimi için de olumsuz bir algı yaratır. İyi bir logo ip uçlarını takip ederek şirketiniz için en doğru logoyu yaratabilirsiniz.

  • Markayı tanıyın ve logonun markayı tanımlamasını sağlayın.
  • Logonuzda işletmenin imajını ve doğasını yansıtın.
  • İlk görenlerde iyi bir izlenim bırakacak bir logo yaratmaya özen gösterin.
  • Renkleri planlı bir şekilde seçin.
  • Yazı tipini dikkatlice seçin.
  • Ana özellikleri logoda taşıyın.
  • Logoyu basit tutun.

Logo ve Web Tasarım İlişkisi

Logo bir markayı, firmayı ilk görüşte tanımakta kullandığımız bir araçtır, bu aracı web tasarım alanında kullanırken dikkat edeceğimiz en önemli unsur logonun sayfanın geri kalanı ile olan bütünlüğüdür. Rize web tasarım aşamasında logonun sitenin diğer renkleri ile olan bütünlüğü göz ardı edilemez. Logo ve web sitesi bir bütün olarak ren uyumunu sağlamalıdır.Rize web tasarım firması Limon Bilişim olarak tüm logo tasarımlarımız vektörel yani sınırsız piksel olarak sunulmaktadır


rize web tasarım grafik tasarım logo tasarım

Limon Creative

Limon Creative

Firmamız profesyonel ekibi ile müşterileri için kurumsal Rize web tasarım ve web dünyası ile ilgili daha birçok alanda hizmet vermektedir. Dijital dünyada bulunan herkes dijital dünyanın istek ve ihtiyaçlarını bilemez. Etkili ve aktif olabilmek için profesyonel destek alınmalıdır.

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

E-Ticaret 'de Yoksanız Ticarette yoksunuz

Limon Bilişim e ticaret yazılımları firmanızın tanıtımını, reklamını yaparak ürün satışı gerçkleştirmenizi sağlayan, bir online alışveriş sitesinde olması gereken her türlü özelliğe sahip yazılımlardır. Sadece size özel çözümler sunan sanal mağazanızın tasarımı da size özeldir.

E-Ticaret Hizmetimiz